GEZOCHT dan wel GEVRAAGD


Jammer genoeg hoor ik nog al te vaak: "ach, had ik dat maar geweten: bij het opruimen van mijn ouderlijk huis kwamen we nog van die dingetjes tegen: alles weggegooid, want ja , wat moet je er mee".

 

Hier een aantal tips:

1: Devotionalia zijn over het algemeen geen museale stukken: denk je toch over iets zeer waardevols en bijzonders te bezitten, bied het dan aan bij een van de volgende musea. Ze zullen je daar vertellen wat het is en of het al dan niet museale waarde heeft. De hiervoor aangewezen adressen zijn Het Religieus Museum in Uden of het Catarijnenconvent in Utrecht.

Dit zijn niet-commerciële musea die alle voorwerpen zorgvuldig archiveren en je voorwerpen niet (prive) gebruiken om verder te verhandelen.

 

2: Gaat het over kleine devotionalia en zijn sommige dingen al versleten of missen ze onderdelen: denk dan aan mij.
Ik gebruik ze OF in een mooie assemblage, OF voeg ze toe aan mijn verzameling die ik gebruik als aanvulling bij een expositie met educatie als doel.
ABSOLUUT geen commercie: ik verkoop niets van mezelf en verkoop niets door. Je kunt achteraf altijd informeren waar het is gebleven.

3:Zelf verkopen aan verzamelaars of handelaars is natuurlijk ook een optie. Laat je goed informeren wat het waard is en weet dat eerstegraads relikwieën nog steeds verboden zijn om te verhandelen.

 

In de rubriek hier onder komen mijn persoonlijke dringende zoekertjes te staan.

 


Voor een nieuw projektje ben ik momenteel dringend op zoek naar dit soort schildjes die je op een wandelstok kunt schroeven.

Zowel in de vorm van een hertenkop als een schildje met de afbeelding van een hert.

Het mogen ook speldjes zijn die op jagershoeden voorkomen.

Heb je die, doe je er niets mee, of wil je ze kwijt, dan graag een mailtje naar:

ellen@hetmaagdenkabinet.nl  en je maakt me er super blij mee. Hoeft natuurlijk niet voor niets!